Autor: 021.rs

Novi Sad
23.05.2024.
11:41 > 12:12
Stanovnik Ulice Nikole Tesle, kod Jodne banje, obratio se redakciji 021.rs nakon što je, posle kiše, ulica poplavljena. Ovaj deo ulice je nedavno rekonstruisan.
  • Bačvan

    28.05.2024 10:06
    E pa
    Nemački i francuski gradovi često 'plivaju u vodi' (mnogo gore od Novog Sada), i nažalost, ne mogu da reše svoje probleme sa površinskim odvodom vode (već decenijama unazad), uprkos velikom novcu kojim raspolažu.

    P.S.
    Moraće se raskopati ceo grad radi znatnog predimenzionisanja prečnika odvodnih cevi.
    Naime, stalno to onavljam (već 3 decenije) to ne može da se radi samo na tzv. 'crvenim tačkama'.
    Prosto, mora se uraditi potpuno nova mreža dosta većih dimenzija (čitaj: duplo većeg prečnika).
  • Jakobsfield

    26.05.2024 11:56
    Voda voda
    Doha (Qatar) je izgrađena na kamenitoj pustinji, znači vodu ne upija podloga. Na najmanju kišicu je plivala, a voda se po doljama u gradu zadržavala nedeljama, ako ih velike cisterne nisu ispumpavale. Meni na trećem nivou podzemne garaže voda do kolena. E, onda su pre svetskog prvenstva potpuno rekonstruisali površinsku kanalizaciju. Još odranije su veliki objekti imali rezervoare (kišničare, što bi mi rekli), u koje se voda iz pljuska slivala, pa prepumpavana u sistem. Pored autoputeva bazeni koji prihvataju prvi nalet pljuska. Šta je pisac hteo da kaže? 21. vek je. Neko je lepo ranije komentarisao londonski metro. Ja sam laik, ali: ako dobar deo Holandije već skoro 1.5 vek stoji na polderima i pumpama, da li je moguće da Novi Sad ne može rešiti atsmosferske vode (svaka čast 50 ili 100-godišnjim padavinama). Uzgred, u pravu je i onaj koji je rekao: obuj čizme, i raščisti slivnik ispred kuće.
  • Sale

    26.05.2024 10:47
    Isti slucaj
    Isto i kod nas na Vidovdanskom
  • Džura

    26.05.2024 10:39
    Undergraund
    Završeno asvaltiranje u decembru 2023,posle 15 dana se ulica oknovo raskopava i kreće kopanje i posle 4 meseca drugo asvaltiranje,ja nisam verovao da je nediraju ni posle mesec dana ali samo što je nisu raskopali.
    Pumpe i kad postave na podvožnjacima ukradu stručnjaci pa kad ne mogu da prođu prema sadovima npr e onda se sete da te rešetke zavare da je ne bi ponovo ukrali itd...
    Uglavnom novi posao tj tender je na vidiku
  • /

    26.05.2024 09:40
    /
    pa tu ulicu su i rekonstruisali zbog nekoga u njoj.
    ovo je onda odlican epilog.
    sto vi se reklo 'neko odgore vidi sve'
  • Ovi mamlazi

    25.05.2024 23:39
    su rešili
    da unište, poplave, osramote, pokopaju, pokradu celu državu. Zato svi kojima je imalo stalo da izađu na izbore i oteraju štetočine, nestručne, lopove jednom zauvek.
  • Dejan

    25.05.2024 21:30
    NS
    Moze ovde komotno da javi neko strucaj sve objasni zasto je ovo ovako, ne bi to vredelo da ovde zive stvorovi koji bi rekli ne to nije tako, cemu onda neka raspava, ovako ce plivati u narednih 50-60 godina, opsta narodona odgovornost na delu, idemooo ! Prosto se obradujem kad je pljusak i onda gledam kako se guraju na ispod podvoznjacima,redakcija verno izvestava a niko ne reaguje da to popravi, mirna Backa !!!
  • Pera

    25.05.2024 20:07
    Gaite ribe
    Naravno kad je teren takav zgrade postoje i tesko sad raditi nivelaciju ugrozilibi zgrade toje i od ranije se desavalo,
  • Lala

    25.05.2024 19:23
    Wise guy, again
    @Kamen'čan
    "pa voda nema prirodno oticanje nego se crpkama diže na viši nivo da bi mogla u Dunav.
    Opisana pojava je višedecenijska i potpuno nerešiva, nezavisno od politike."

    Inženjer sam po struci.
    Proputovao dosta sveta. I video da je ovo gore "ladno" rešivo.
    Bez problema, npr, brodovi plove akvaduktima iznad automobila i kamiona. Najzad, šta mislite kako npr Pešta i London rešavaju prodor vode u metro još od PRETPROŠLOG veka?
    Mrdnite malo iz Kamenice. Čitajte. Gledajte TV. Surfujte internetom.
    Pitajte pametnije od sebe.
    ;)

  • Dejan sa Štranda

    24.05.2024 12:55
    Jedan moleban,istaknute zastave i jednodnevni izlet stanara u tumane sve ovo rešava.
  • Ns

    24.05.2024 07:35
    Ns
    Svaka ulica koja je rekonstruisana u NS nije izdrzala ni godinu dana.
  • Jedna veća kiša

    23.05.2024 22:21
    U Bockama se odvalio put
    U Bockama se odronio put koji je ove godine napravljen. Odvalio se od ove jedne kiše. Da li to tako nekvalitetno mora da se radi, da ne traje ni godinu dana, ili šta je u pitanju?
  • Dejan

    23.05.2024 21:03
    NS
    Odete na pocetak ulice Nikole Tesle i jednim okom onako nisanite niz ulicu i vidite da ima ..dolju,, ! Znaci nece voda od dole da ide gore sama od sebe ( cista biologiJa) i onda shvatite sta su dileje uradile a sve to zarad nekog konzulata i nekih lepuskastih vila sa neo gazdama kojima graCka vlast lize dupeta,rezultat vidite !!!
  • Barba Šiljikiljić

    23.05.2024 20:40
    Da li su poplavljeni građani pokušali da se zagrnu zastavom Srbije? Ili da organizuju bakljadu protiv kiše? Može i leleban.
  • Ile

    23.05.2024 17:10
    U ViK ima jedna inzenjerka koja se u sve oblasti razume, a jedino se ne razume u struku koja joj je upisana u diplomi. Nije stigla svoju struku da savlada, jer se bavila svim drugim strukama samo njenom jos nije stigla. Nije na odmet ni diplomu joj proveriti.
  • /

    23.05.2024 16:06
    /
    @dejan
    postanska ulica je unistena jos probijanjem bulevara titu/pupinu
  • Милијана

    23.05.2024 16:05
    Како видим , улица је испод равни са тротоаром.Може се подићи али би вода отишла у куће..Ето предлога..
    Питам , ко може да заустави кишу и да иде против природе?
    Осталима саветујем да не пишу ништа пре него погледају планове и катастар.
    Нико не прави путеве како му је воља већ по одређеним правилима..Таквим незадовољницима не бих ни правила нов пут него би газили рупе као што ја газим у унутрашњости , коју су све власти заборавиле..
  • EEE

    23.05.2024 15:58
    Komsija
    Komsija iz Nikole Tesle da ti ja kazem, juce je padala jaka kisa, i ogromne kolicine granja i zelenog lisca su ti blokirale novorenoviranu ulicu, trebao si da se izujes da izadjes na ulicu sklonis malo granja i lisca da vidis kako bi kanalizacija lepo progutala svu tu vodu, nego eto bilo ti tesko, al ti bilo lakse da kukas i da se zalis. Lep pozdrav, sledeci put ukljuci mozak iskljuci pink.
  • Mill

    23.05.2024 15:48
    Gospodja ing.sa sumnjivom dipl
    Pa kad imaju velikog strucnjaka doticnu gospodju koja se u sve razume, a tacnije nista ne zna da radi. Treba joj proveriti diplomu iz Crne Gore.
  • Xyaq

    23.05.2024 15:46
    Zaboravili da urade kanalizaciju. Nisu stigli.
  • coolg

    23.05.2024 15:40
    Pa šta ?
  • Kamen'čan

    23.05.2024 15:28
    Problem je kanalizacija
    Problem je kanalizacija, i to nerešiv. Cela kanalizacija Novog Sada je ISPOD nivoa Dunava, pa voda nema prirodno oticanje nego se crpkama diže na viši nivo da bi mogla u Dunav.
    Opisana pojava je višedecenijska i potpuno nerešiva, nezavisno od politike.
    Jedino da se ceo Novi Sad prebaci na neku višu lokaciju (građen je na zatrpanim podunavskim barama), ili da se shvati: nakon pljuska mora da prođe 10-15 časova dok se sva "nebeska" voda preko kanalizacije prepumpa u Dunav.
    A možete i da botujete i da okrivljujete vlast, ako vam je tako lakše.
  • Kica

    23.05.2024 15:10
    Sećam se..
    Nije do klimatskih promena. Osamdesetih je umelo da padne i do 100L/m, za samo sat vremena ali se voda nije zadržavala. Postojali su kanali za skupljanje površinskih voda i znatno više zelenih površina koji su prihvatali višak vode.
  • Naš problem

    23.05.2024 15:06
    Naš problem je što ništa ne znamo da radimo, ništa ne umemo i ništa ne razumemo. Čudno je da takvi i dalje postojimo.
  • Dejan

    23.05.2024 14:58
    Ns
    Jedina ali jedina ulica u Novome Sadu gde je profi arhitekta imao slobodne ruke da radi kako treba je Postanska ulica ! Tu sve stoji kako treba jer se politika nije gurala u taj posao, no prosetajte i vidite ! Sve ostalo je fuseraj,namerno uradjen da bi kroz koju deceniju sinovi imali posla !
  • Odlično

    23.05.2024 14:44
    Sve je kako treba i vi nemojte izaći ni slučajno 02.juna na izbore, i ni slučajno nemojte menjati ovu vlast, pa ćete i dalje uživati u ovakvim prizorima kao sad.
    Pošto su "svi isti", lepo kupite čamac i prestanite stalno da zahtevate osnovne životne uslove, jer uznemiravate vlast.
  • Dule

    23.05.2024 14:42
    Mi godinama pisemo da se resi problem u Vojvodjanskoj koja je niza od Bulevara Oslobodjenja za 3 metra . Posle svake kise sve pliva..Pisemo i preko mesne zajednice i na sto nacina nista se ne resava..Kanalizacija i odvodjenje vode posle kise je postala nuklearna nauka ovde.. Grad koji je ravan kao tanjir i koji je sa jedne strane pored dunava a sa druge pored kanala dunav tisa posle svake kise pliva.Pa to je sramota..Da ne moze grad na 20 tacaka koje su kriticne da napravi odvode direktno u reku meni nije jasno..Pa jel toliko problem resiti delove gde su nadvoznjaci,Vojvodjansku,ulicu kod stadiona Vojvodine i jos 20-ak mesta kao sto je Nikole Tesle i sl.. To su po pravilu ulice koje su nize od ostalih.. Jel problem na primer iskopati rupu u parku pored ulice nikole tesle izbetonirati je kao veliki bazen preko nje staviti ponovo zemlju zasaditi travu i iz tog podzemnog bazena ispumpavati vodu sa 6-7 velikih pumpi kada padaju velike kise.Napravis prelivnike kada krene da plavi da voda umesto da se zadrzava ulici ide dole u podzemne bazene a odatle pumpe prebacuju. Isto tako mogu da urade i u Vojvodjanskoj i preko puta kod stadiona Vojvodine postoje parkici mali gde moze da se ukopa podzemni bazen koji bi sluzio da pokupi vodu koja bi ostala gore a pumpe bi tu vodu izbacile..Postoje sada jake pumpe koje imaju veliki kapacitet a bazeni koji bi skupljali vodu bi sluzili da onaj pocetni visak preuzmu dok se situacija sa kanalizacijom je stabilizuje.
  • /

    23.05.2024 14:33
    /
    evo kruzi snimak kako ispod jednog naprenjacko/kineskog podvoznjaka vodu izbacuju kantama-ej, kantama.
  • Tamo daleko

    23.05.2024 14:31
    Gde cveta limun žut
    Posle završenih izbora u nedelju opozicija treba da proglasi pobedu u Novom Sad

    Samo jakoooo
  • Prvovenčani

    23.05.2024 14:29
    Zaboli Mitra kad se salije litra, ni briga ga nije kad se saliju dvije...
  • Pera

    23.05.2024 14:21
    Napredna ulica.
  • Nina

    23.05.2024 14:20
    Aj malo realni!
    Ovakve padavine ,gde kad te udari jedna kap kišice dobiješ čvrgu,a majca se natopi ko da si izašo iz mora...nije bilo.
    A da nije možda kanalizacija u pitanju?
    Tu su pre bile kuće ,cevi fi- !!!,
    a sad em pljušti,em zgrada na sve strane....male cevi i kapacitet od voda...
    Pa ne mogu da prime svu vodu odjednom. A papiri,kese ,lišće blato,....otpad pored kontejnera,kese sa dubretom koje su kamikaze,,pikavci i razni zalogajčići zatvore očas posla kanalizacioni otvor...
    I mi plivamo....
  • Komšija

    23.05.2024 14:18
    @Vaske

    Fasciniraju me ovakve budalaštine. Ovo juče je bio sasvim normalan pljusak, šta misliš da je verovatnije - da je zbog klimatskih promena "gušća" pa ne može da otekne u slivnik ili da kanalizacija nije dobro napravljena?

    A posebno je zabavno što neobrazovani prihvataju koncept klimatskih promena samo kad treba da pravdaju nečiju nesposobnost.
  • Noah

    23.05.2024 13:55
    Plovni put
    Isto tako u Teodora Pavlovica, Ulica > a pola ulice je samo za plovna vozila prohodno. Ulicu su nagnuli na jednu stranu i samo sa jedne strane stavili odvode. Kompletna ulica nije iznivelisana i izgleda kao Skejt park... valovita, da se dobije efekat talasa.
  • Z

    23.05.2024 13:54
    Petrovaradin, ulica Račkog, stručnjaci su zabetonirali odvode po principu šta će vam...
  • Ciri

    23.05.2024 13:46
    Ovo je strašno. Pritom su delić ulice koji je poplavljen (koji je uz jodnu i park) radili pola godine i dva, tri puta raskopavali iznova i iznova.
    Za neverovati koliko su nestručni, ali za još veću nevericu koliko smo mi beskičmeni umesto da pošaljemo bulumentu u očin.
  • Kinez

    23.05.2024 13:45
    Dolazi brat da nam resi sve probleme ukoliko ne krenemo da ih sami resavamo 2. juna.
  • iv7

    23.05.2024 13:31
    ahahahahah
    sad ih gledao kako dosli da pogledaju crpnu stanicu koja navodno preciscava i odvodi vodu.
    "Majstori" su lokot, koji su i sami stavili obijali cekicem
  • Dok

    23.05.2024 13:27
    Pravi strucnjaci nema sta..Ko sisa ulice i gradjane,bitno je sakupiti glasove i ici na mitinge,da ih dragi im vodja vidi ispred sebe.Sve ce unistiti i jos se dobro nakrasti nasih para.
  • Kanalizacijo

    23.05.2024 13:25
    Ovde je trebala da se uradi i nova crpna stanica.
    Al situacija ko i kod podvoznjaka .
  • Vz

    23.05.2024 13:20
    Isto i turbo kružni tok na Limanu
  • usput

    23.05.2024 13:12
    komentar
    Ulici Mihaila Lalića ispred zgrade pod brojem 17 se posle svake kiše stvori bara tako da stanari ne mogu izaći do asfaltnog puta jer nema pešačke staze niti parkirati vozila na parking koji se nalazi u dvorišnom delu sa ulice.Bitno je da su nam uzeli novac za uredjenje gradjevinskog zemljišta.
  • Mirjana

    23.05.2024 13:12
    Na Podbari su, kada su stavljali asfalt, preasfaltirali rešetke za odvod.
  • Realno

    23.05.2024 13:07
    Jako lose se izvode radovi u celom gradu..Firme koje dobijaju poslove jako lose odrade sve ..Nadzor gradski nad izvedenim radovima je samo ispunjavanje forme..Zasto je to tako ne znam.Dajemo pare da pravimo probleme.
  • ja

    23.05.2024 12:58
    Ovo je treci put da od kraja aprila ulica pliva. Tri vece kise, tri puta se voda izliva. I ne izliva se samo voda, nego i kanalizacija (fekalije). Cela ulica smrdi, a kad se voda povuce, ostaje "mirisni" talog na asfaltu. Svaka cast ovima sto su radili rekonstrukciju. Sto bi onaj, sto se ne skida sa TV-a, rekao: strucnjaci.
  • Markes

    23.05.2024 12:55
    Jezero
    U parku postoji jezero koje je već godinama suvo. Sprovesti cev do tamo i montirati pumpu koja bi nakupljenu vodi ispumpala do jezera. O istom trošku bi se vratio jedan lep deo parka i bar smanjio problem u ulici Nikole Tesle.
  • lud narod 100%

    23.05.2024 12:54
    E pa posto mu dodje da tuzi grad sto zbog radova sto zbog rokova (ali ipak ne tuzi) i posto je skretao paznju izvodjacima sta i kako je najbolje (umesto da natera investitora i nadzorne organe da rade kako treba) i posto to trpi godinama, ocigledno je sve bas kako treba da bude
  • Ljubica

    23.05.2024 12:52
    Baš pre koji dan omladina iz udruženja skroz druga priča skrenula je pažnju na ovu tematiku. Doduše reč je bila o Partizanskoj ulici. Ali svejedno. Ovo je problem maltene celog grada, ista situacija bila i u Kamenici pre koji dan, u Veterniku takođe. Ova mladež svesnija je problema u gradu, od onih koji ga vode....žalosno! Treba im omogućiti da rade, stvaraju i napreduju, a ne kao ovi godinama grad tapka u mestu ili nazaduje, dok se oni lično bogate. Bruka!
  • S

    23.05.2024 12:43
    Genijalci su nekako uspeli vodu iz ulice Šafarikove da usmere u ulicu Njegoševu i to lepo preko pešačkog prelaza, sad je Njegoševa ulica, prilikom svake kiše postala jedna brza reka. Bravo stručnjaci!
  • Tit

    23.05.2024 12:40
    Teški
    Debili
  • Dođoš

    23.05.2024 12:36
    Bez komentara
    Plivamo u go*nima, bolje rečeni, među go*nima... Sve se radi ofrlje, a ko nam radi i gradi, dobro smo i živi...
  • Ann

    23.05.2024 12:32
    U rukama
    U našim rukama je mogućnost da ovakve stvari počnu da se menjaju. Izbori 02.06., pa izađite da pokušamo da promenimo vlast koja je nestručna i korumpirana.
  • Slucaj

    23.05.2024 12:29
    Pa bas su dobro uradili kolektor kisnice.
  • Vaske

    23.05.2024 12:28
    Ja ne znam sta je sa ljudima, da li oni prate nepogode u svetu? Klima se promenila, kisa koja sada pada je uvek u ogromnim kolicinama i nema te kanalizacije, pogotovo ako nije zapusena, koja moze da primi toliku kolicinu vode.
  • Zebra

    23.05.2024 12:26
    Tako je u celom gradu! U Sremskoj Kamenici na brdu (alo, brdu) je potok koji ide ka centru čim padne manja kiša. Šahte iskaču. Još su tek asvaltiranu ulicu ponovo izbušili, stavili kamenje koje kiša odnese… Mozga bez!
  • Limanac

    23.05.2024 12:25
    Napredno
    Napredna rekonstrukcija. Šta ste očekivali od nepismenih sendvičara.
  • Neko

    23.05.2024 12:24
    Bukvalno svaka ulica ili bulevar koji su poslednjih par godina naprednjaci pompezno "rekonstruisali" je sad još 100x gora nego pre. Prvenstveno kao da za atmosfersku kanalizaciju njihovi projektanti nisu nikad čuli.
  • Detelinara

    23.05.2024 12:22
    Oblačića Rada na okretnici pliva posle pljuska. Voda preko kolena, uđe u ostave a mi ni unutra ni napolje zavisi gde smo. Bukvalno treba nam čamac. Na svu našu muku komšije iz okolnih zgrada vode šalu i zovu ul.mala Venecija. Muke naše
  • Milan NS

    23.05.2024 12:22
    U Nikole Tesle
    živi i Mirčić čija stranka je u koaliciji sa strankom na vlasti pa neka se i on malo pobuni
  • Juca

    23.05.2024 12:22
    Nedavna "stručna" rekonstrukcija za ogromne novce i jeste uzrok što voda ne otiče.
  • Pogodi ko je

    23.05.2024 12:19
    Marta je sve objasnila.
  • Nenad

    23.05.2024 12:19
    Ljudi moji, pa oni 6 meseci ne umeju struju da očitaju. Kakva rekonstrukcija kanalizacije i ulica.

    Pričaju mi čuvari iz Promenade da svako malo vatrogasci bez rotacije, obilaze podrum i rešavaju održavanje. Pumpe su im prepune peska, ispiraju zemljište.

    Nova zgrada kod Spensa, na početku Radničke, nakačena na Spens i atmosfersku kanalizaciju. Problemi će se tek čuti.
  • Juče

    23.05.2024 12:18
    Nedavno... Pa juče su majstori stavljali rešetku oko drveta kad prolazih pored
  • Porfirije

    23.05.2024 12:18
    samo se bunite
    Šta je, bre, malo poplavelo, nije to ništa... Saće to da otekne negdi..
  • Savica

    23.05.2024 12:17
    Bitno da je asfaltirana....
  • Djeki

    23.05.2024 12:17
    Tako
    Je i u Gogoljevoj, kod nekadašnjeg lokala "London" uvek kad padne jaka kiša.
  • Lala®

    23.05.2024 12:09
    KADA bi u hijerarhiji svako odgovar'o krivicno i pravno sledeci put bi se itekako pazilo.Ovako ekipa ce ponovo namlatiti novaca za rekonstrukciju istih
  • Penzionerka

    23.05.2024 12:07
    Radovi
    Radovi kostali po principu "pola pijem pola sarcu dajem"..
  • Hm...

    23.05.2024 12:03
    Na Klisi je isto tako...Posle svake jače kiše ili pljuska, poplava
  • Ima još

    23.05.2024 12:02
    Ugao Ruđera Boškovića i Braće Krkljuš isto pliva posle svake veće kiše. Voda ulazi kroz kanalizaciju u stanove u prizemlju u zgradu u Braće Krkljuš 1-11. Renovirano pre 2 godine. Grad iznajmio parcelu na uglu investitoru da na njoj napravi pola zgrade, a ovaj podigao nivo ulice za preko metar kako bi napravio ,,podzemnu " garažu ispod.
  • NN

    23.05.2024 12:00
    Al ga je opravio,
    svaka mu čast !
  • Vodovod

    23.05.2024 11:59
    A šta vam je čudno promenuli smo propise. Ranije su cevi kanalizacije bile većeg obima. Sada zbog Eu standarda i zakona stvaljamo manjeg promera ali za razliku od Eu ne ugrađujemo pumpe da guraju tu vodu. I eto vam problema.
  • Korto

    23.05.2024 11:59
    Radovi NISU završeni u decembru već pre mesec dana.
  • Pa popravili

    23.05.2024 11:58
    Su
    Zapušili su rupe.
  • Savulj

    23.05.2024 11:57
    Ništa novo
    U ovoj državi to tako treba.
  • Marta

    23.05.2024 11:57
    Novi sad-bara!
    Ljudi koji vode ovaj grad, a i investitori uporno nece da shvate da je NS u mocvari i da je pun podzemnih voda. Liman je godinama nasipan da bi mogao da se gradi. Ali boze moj, svi su pametniji od nas koji smo iz ovog grada. Zato svi plivamo posle vece kise, zato nam je Kamenicki park krenuo u Dunav, zato nemamo vode i struje kad je pljusak, zato u pola grada smrdi kanalizacija, zato sto su svi ostali pametniji od nas, nas koji volimo ovaj grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna